Neseďte doma a pojďte poznávat krásy Šumavy!

Zima je stále v plném proudu, a tak není nouze o zasněžené sjezdovky vybízející k celodenní lyžovačce. Proč však trávit celý den pouze na sjezdovce, když Šumava, respektive Národní park Šumava, nabízí řadu aktivit jak pro jednotlivce, tak i pro rodiny s dětmi. Tak proč jich nevyužít?

Přes týden se můžete vydat na sněžnicích poznávat okolí Kvildy, Stožky či okruh Rovina – Březník – Dobrá Voda – Rovina, kdy na vás kromě příjemně aktivně stráveného času čeká i trocha historie daného okolí a poznání tamních poměrů. Nejen děti, ale i dospělé potěší výlet na sněžnicích šumavským údolím, během kterého poznáte způsob života vydry říční, kterou při troše štěstí také uvidíte. A pokud vám jedno zvířátko nebude stačit, můžete se vydat poznávat život jelena a jiných lesních zvířátek z pozorovacího srubu.

Národní park Šumava však nezapomíná ani na Jana Amose Komenského oblíbenou školu hrou, kdy pro vás připravuje odpoledne plné her, aktivit a zajímavostí, během kterého poznáte způsob života největší české kočkovité šelmy – rysa ostrovida.

Že je toho pohybu už trochu moc? Nevadí, i tak se můžete na Šumavě zabavit. Lyžařský areál ZADOV kromě lyžování nabízí také jednodenní kreativní kurzy, během kterých se naučíte modelovat z keramické hlíny, vytvářet papírové obličejové masky na karneval, malovat na obličej či vytvářet překrásné valentinské květinové vazby. Děti potěší také výlet do interaktivní galerie Sladovna – STROJ ČASU v Písku, ve které po nasednutí do stroje času navštíví pravěk, Kelty, antický Řím, středověk, renesanci a dále 19. a 20. století, a tak si mohou zkusit například ulovit mamuta nebo zachránit princeznu. To vše v zapůjčených kostýmech.

A kde se ubytovat? No přeci u nás, v penzionu U Černého kohoutka, kde na vás čeká útulné rodinné prostředí, výborná kuchyně a překrásný výhled na šumavský park.

Těšíme se na vás!