Letíme na vlně výpěstků

Pěstujeme, sklízíme, zavařujeme a baštíme.

Díky Ivě, Kláře a vám nám všem chutná jen si mlaskáme….
Jasně vedou domácí marmeládičky a šťávy. Bezovka, malinovka a třešňová. Jablečného chutney podle Luďkova receptu se zbaštilo už nejmíň tuna:-)

 

P1010554

 

A pro vás. Musíte vyzkoušet cuketové zelí. Hodí se úplně ke všemu od vepřové pečínky až ke kuřecímu řízku. Absolutně se nebojte kombinovat. Do tvarohu ho zamíchejte na chleba k snídani a nebo z něj udělejte vaječnou omeletu.

 

Cuketové zelí:

na másle zpěněnou cibulku (2 menší cibule) přidejte na drobno, na plátky pokrájenou cuketu. Duste na mírném ohni bez podlití. Cuketa pustí vody dost. Za 10 minutek osolte, opepřete, oslaďte a ooctujte tak jak máte rádi. Na konec poprašte, ale jen malinko hrubou moukou. Nechte ještě 10 minut na kamnech, ať se mouka provaří.

Napište k čemu jste si cuketové zelí dali vy….