Žijte jako vesničan budete mít dolce vita

Jestli se rozhoduje proč žít na vesnici, tady je pár důvodů. Možná i konečně městští lidé zjistí, že na vesnici nejsou jen hlupáci a život zde je kouzelný a úžasný a venkované již nebudou ku posměchu nýbrž právě naopak. Věřte ale, že i pokud posměch zůstane oni budou šťastní. Uznání měšťáků ke svému spokojenému klidu nepotřebují. Ne všichni chytří, úspěšní a studovaní žijí ve městě. Vesnice je směs různých nátur, bohatých duší…

Lidé na vsi mají fyzičku
Leckde se musí dojít pěšky, autobusy všude nejezdí a vytahovat pekáč zpod nánosu věcí je prostě někdy zbytečné. Navíc, při chůzi, se bezvadně třídí myšlenky, a protože většinou jdete sami nikdo vám do nich nemluví. Máte čas jen a jen pro sebe.

Lidé na vsi se umějí radovat z maličkostí
V podstatě se tu nic zásadního neděje. Žádná dramata, žádné velké emoce. Vše plyne tak nějak svým tempem, pomalu a spokojeně. To pak, když hasiči uspořádají zábavu nebo postaví májku tak je důvod k radosti. Každá milá, malá změna…

Lidé na vsi dobře snášejí stres
Hned tak je něco z klidu nevyvede, a když se Maruna zatoulá s Pepou odvedle, chlapi si to vyřídí ručně a mají zase jasno. Žádné dlouhodobé, pomalé, plížívé dusno. Žádné dvojaké narážky a útoky ze zálohy. Pěkně hned a z ostra a je klid.

Lidé na vsi jsou věrní sami sobě
Protože pořád slýchají, že jsou burani a slyší za zády různé druhy posměšků, jsou vycvičení a odolní. Za čas se u nich vypěstuje mistrovský vtip jak posměšky odrážet a hájit si svoje místo na zemi.

Lidé na vsi jsou dobrými řidiči
Od útlého věku umí řídit různé druhy povozů.

Lidé na vsi se umí chopit šancí
Důvod je jednoduchý: mnoho jich není, proto je třeba umět šanci odhalit a uchopit. Vytříbí se tím také jemnocit pro detail a výborný čich.

Lidé na vsi umí odpočívat
I přesto, že se na vsích pořád něco dělá… Většinou se to dělá v tempu příjemném a chvíle na pivo nebo pokec je vždy. Práce se zastaví a na řadě je odpočinek. V tempu městském čili vražedném se vážně na vsích nežije. Vše má svůj řád a ten řád řídí sám vesmír. Nic neuspěcháte tím, že budete nervózní, následně vyčerpaní a uhonění.

Lidé na vsi mají trpělivost
Většinu času se na něco čeká… na autobus, na čerstvé mléko nebo až se rozejde hezký kluk z vaší věkové kategorie, který je bezdětný. Vesničan pak v čekárně ani na úřadě nervózně nepřešlapuje, stojí a čeká.

Lidé na vsi nemají problém se vstáváním
Vybroušený zvuk sekačky na trávu, cirkulárky nebo traktoru od pěti od rána a v sobotu nebo neděli? Žádný problém… léta vás budil kohout tak vás teď vstávání do práce přece nerozhodí .

Lidé na vsi se nestydí
Tady se móda vážně nikdy řešit nebude a bože…..TO JE ÚLEVA…. V podstatě se v pátek v hospodě, po pár pivech, chodí jen tak do půl těla.

Lidé na vsi umí improvizovat
Lednice je prázdná, ve spíži oběšená myš? Na vesnici ne, a i když toho není moc, vždy se dá vykouzlit lahoda. A když zrovna není metr sněhu, každý má na zahrádce něco k snědku. Tady se prostě žije…

Lidé na vsi umí vycházet s každou povahou
V těsné blízkosti se můžete ocitnout vedle hlupáka, předsedy JZD, starosty, a nebo místního blázna. Vyjít musíte s každým. Ve městě se jim možná vyhnete, ale ta děsivá opuštěnost a prázdnota… Díky za každého blázna!

Lidé na vsi jsou slušní
Lidé na vsi se zdraví. Víte ještě co to je? Lidé na vsi se na sebe smějí, jsou k sobě družní a většinou dělají to, co se hodí a sluší.

Lidé na vsi umí platit za své chyby
Bohudík se tu nic neutají a všechny lži mají na vesnici krátké nohy. Následuje pak bič, v lepším případě řemen. Udělá to z vás časem čestného a poctivého člověka i kdyby jste se narodili jako lháři a podvodníci.

Lidé na vsi jsou nebojácní
Městské temné uličky: trénink v noci přes les z randete nebo ze zábavy.
Jedno auto za druhým, přechod – nepřechod:  s lesa, z pole tu srnka tu divočák.
Trocha krve? : drželi jste někdy při zabijačce prase? To je teprve trocha krve.