Recepty

  Přijměte pozvání na povídání o jídle, snídaních, večeřích, které s   láskou a nejpečlivější starostlivostí připravujeme pro naše hosty. To co vaříme nás definuje a specifikuje. Naším cílem je nejen Vás  seznámit s našimi recepty, našimi zdroji, filozofií potravin a kuchařské kultury Šumavy, ale také se bavit, být kreativní a být invenční. Uvítáme Vaše připomínky a myšlenky a doufáme, že  budete sdílet tyto stránky s vašimi přáteli-kuchtíky.

Moje recepty se nesou v  duchu tradiční, poctivé české kuchyně z dob mojí babičky s osvěžujícími novotamy z mojí kuchyně a tajnými radami, které jsou v závěru receptů shrnuté.

Dalšími slovy se Vás pokusím nalákat na rubriku RECEPTY,

snídaňové probuzení a snídaňovou náladu v penzionu.

Svítá… Pomalu se probouzíte do zcela nového a jedinečného jarního dne. Slabounké sluneční paprsky nejprve směle nakukují okny a postupně rozzáří každý kout vašeho pokoje. S otevřeného okna k Vám proudí čerstvý horský vánek protkaný vůní rozkvétajících květin a ranní rosy. Z dálky šumí les a švitoří ptáci.
Opouštíte  pokoj a scházíte chodbou po schodech dolů. Začíná Vás oslovovat známá, jemná vůně. Co to jen je? Odkud to přichází? Následujete ji a vůně sílí a sílí. Ano, už víte! Je to vůně čerstvého pečiva, kávy a dalších dobrot, které jsou pro Vás připraveny v jídelně.

Vcházíte do místnosti a míříte k pultu s pokrmy. Vidíte mísy a rozmanitými druhy uzenin, šunky, sýrů, zeleniny. Vůně nahřívaných párků okamžitě upoutává vaši pozornost, stejně tak jako vynikající domácí paštika, křehké tousty, plněné sendviče, čerstvé rohlíky a plátky čerstvého chleba. Hned vedle je sladké pečivo, vánočka, ještě teplá žemlovka, cereálie. Nechybí ani nejrůznější druhy džemů, včelí med od dědy ze sousedství, pomazánky a mnoho dalšího. Připravená je i čerstvá káva, čaj, mléko a džus ve džbánu.
Nandáte si vše co chcete, žaludek i oči se smějí a dnešní den začnete s rodinou či kamarády u jednoho stolu s příjemným klábosením nad úžasnou snídaní.

5 komentářů


  1. Taky jsem to okusila a byla jsem překvapená fantazií kuchyně,.Všechno mi chutnalo,problem byl ale ten,že jsme nemohli všechno sníst.A hlavně naše mlsné děti si mohly vybrat na co mají chuť.Těšíme se na další pobyt U Černého Kohoutka.


  2. Ráda bych se připojila k paní Mileně. Výborná kuchyně, mám pocit, že lepší jídlo než od kuchařky Kláry jsem snad ještě nejedla! 🙂 Tradiční pojetí české kuchyně v penzionu U Černého kouhoutka mi připomnělo mé dětství a obědy u babičky. Poctivě a s láskou připravené, s tím už se dnes jen těžko setkávám, proto DOPORUČUJI!


  3. Dobrý den,
    ráda bych se přidala s chválou na příjemné zázemí a výbornou kuchyni u Vás v penzionu.
    Snídaně byly vždy skvělé, ani jsme nevěděli, co si dřív vybrat, jak vše krásně vypadalo a dobře chutnalo.
    I naše vybíravé děti si měly vždy z čeho vybrat, takovou nabídku jsme zatím nikde nezažili.
    Večeře byly také vždy výborné a všeho bylo dostatek. Po návratu z lyží to bylo vždy příjemné zakončení dne a rádi se k Vám zase vrátíme 🙂

Napsat komentář