Domácí paštika

Na přáních našich milých hostů uvádím recept na domácí paštiku, který není úplně z mojí hlavy, ale podle svých přecevzetí jsem ho upravila na velmi jednoduchý, rychlý a výtečný recept. Výroba paštiky opravdu není nic složitého a proto prosím, pusťte se do toho 🙂

3 cibule
3/4 kostky sádla
500 g mletého (věnujte čas domácímu mletí)
500 g kuřecích jater – mohou být vepřová, ze zvěřiny
200g anglické
100 uzeného špeku (i normální je dobrý)
koření – bobkáč 5ks, nové 5ks,  tymyán či šalvěj, může být i rozmarýna, ale s tou opartmě
200 ml červeného vína

-cibuli nakrájejte na větší kusy a nechte pěkně dozlatova opéct na sádle. Pak přidejte špek a půlku slaniny (pokrájené  na menší kousky) – opečte, mleté maso – opečte a na konec játra také opečte. Mockrát jsem chvátala a vložila do osmažené cibule vše naráz a na chuť pokrmu to mělo nepatrný vliv 🙂

-teď přidejte koření, osolte a opepřete a zalejte vínem.

-nechte to zhruba 30 minut na mírném ohni procházet varem.

-po zchladnutí – ne vystydnutí ! – vše rozmixujte do hlaďoučka. Ano, nevyndavám ani bobkový list ani nové koření. Na závěr přidejte 3 oříšky másla a zašlehejte.

Srnčí hřbet či jinou formu vyložte potravinovou fólií a poklaďte nakrájenou anglickou.  Paštičku tam šoupněte a hodně, ale hodně uplácejte lžící a párkrát poklepejte s formou, aby vyšel všechen vzduch. Nechte vystydnout a dejte do ledničky zatuhnout.

Tak pište jak se Vám to povedlo:-)

 

Napsat komentář