Zimní a vánoční čas

Tak…..po roce – jak také jinak 😉 objevili se první vločky a zimní čas nastává. To také okamžitě připomene Vánoce a zároveň i to, že musím vymyslet pár dárečků pro moje blízké. A vy jste na tom stejně:-) Ale spoustu z Vás už se jistě těší i na zimní prázdninové dny, na lyžovačku a běžkovačku a na zimní radování.

              

Až budete trávit svoje volné dny u nás na Šumavě můžete obhlédnout pár tipů a zahřát se u zajímavých a krásných a voňavých a dobrých výrobků, které nabízejí zdejší šikovné ruce.

Šumavský pivovarVimperk vaří Medový speciál 15° z domácího medu.
-Mikuláše s jeho andělským a čertovským doprovodem můžete potkat Muzeum Šumavy Sušice.
-Vernisáž výstavy se slavnostním otevíráním zatím rozpracovaného velkého skříňového kašperskohorského betlému můžete shlédnout 8.12.
-Dále tu máme Silvestrovské jízdy zvláštních vlaků kdy letošní 13. ročník bude na téma  Piráti aneb vlak sedmi moří. Více info na www.spzs.sweb.cz.
-29.12.2012 se můžete v Lenoře připojit k pečení chleba, koláčů, houstiček a lenorských placek v obecní peci.
-12.12.2012 je v Klatovech výuka výšivky rybími šupinami. Je to tradiční lidová technika zdobení oděvu a její využití v současnosti. Více informací muzeum.klatovynet.cz.

Je toho dost. Doporučuji, ale také dobré víno nebo svařák.

A ač to zní jako fráze, přátelé, hlavně pohodu a klid, bez stresu a nervů. Bez zbytečných darů a shonu. Buďte spolu a užívejte dny volna. Je jich tak málo….. Přejeme Vám krásné vánoční svátky a pevné zdraví.