Jak se vám líbí?

Napsáno s úsměvem na rtech nad vlastním neználkovstvím a velkou naivitou a s velikánkým poděkováním a obrovskou úctou před prací Antstudia pod vedením ing. Petera Vatahy.

Tak máme nové webové stránky.

Začalo to ale opravdu nevinně. Před šesti lety jsme se rozhodli, že si necháme udělat webovou prezentaci od profesionálů i když nás to bude něco stát (opak byl nakonec pravdou). Pro nás to bylo rozhodnutí velké, protože jsme tenkrát nedokázali posoudit, že to bude mít nějaký vliv na zákazníky. Do té doby jsme měli stránky prosté a nenápadné. Inzerovali jsme povětšinou v novinách a na větší prezentaci penzionu jsme si tak nějak netroufali. Neměli jsme v podstatě ani nápad ani vizi a už vůbec se nám nezdálo důležité dlouhodobé působení webové prezentace.  No nic, přesto nás nějaká síla  dotlačila o výrobě stránek uvažovat.

Jak se ale vybírá firma, s kterou toto velké rozhodnutí budete sdílet? Když otevřete internet tak dostanete množství dokonalých nabídek, které vás určitě uspokojí, přivedou k nekonečnému bohatství a neuvěřitelnému zástupu čekajících hostů:-) Jak však vybrat tu správnou? Intuitivně  jsme věděli a nakonec známe ze své praxe, že co si neuděláme nemáme a velké až neuvěřitelné úspěchy zadarmo a bez práce prostě nejsou pro nás.  Museli jsme to tedy vzít z druhého konce – jakýpak penzion vyskakuje ve vyhledávači nejlépe, když zadáme pro nás důležitá klíčová slova? Podle a detailně jsme slídili na netu  a zkoumali a zkoumali. To co nás zajímalo bylo brzo celkem jednoznačné.

Původní vzhled stránek.

Oslovili jsme  plzeňskou firmu Antstudio s naprosto jedinečným, spolehlivým, nápaditým, profesionálním, hodným a nápady hýřícím šéfem panem ing. Peterem Vatahou. Ty superlativa mohu dnes použít, protože mě k tomu dovedla šestiletá zkušenost. Tenkrát jsme to samozřejmě nevěděli, ale dodnes toho pro nás již mnoho udělal. Seslala nám jej do cesty snad vyšší moc.

Mám spoustu nápadů a ne vždy jsou dokonalé či jsou někdy předem určené k zániku i když to pro mě v tu chvíli není zřejmé. On to ví vždy hned na začátku. Jak to dělá nevím. Místo mých “skvělých” nápadů vždy nabídne rozumnou alternativu, která se vždy nakonec ukáže tou pravou. Pro mě je prostě hvězda:-)

Vzhled stránek 2009 – 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

Na jaře 2013 jsme z reakcí hostů a návštěvníků našich stránek pochopili, že to chce obrázky, obrázky a zase obrázky. Přitom jsme si mysleli, že stránky jsou pěkné, funkční a tím také plně dostačující. Bude to asi tím, že nám tu na té vsi 🙂 trochu uniká realita dneška čímž myslím, že je samozřejmě pohyb na netu, nové směry v prezentacích a webových novinkách. To, že se nám smějí naše děti je nám celkem jedno. Umíme používat co potřebujeme a je nám jedno jestli v počítači kopírujeme zkratkou ctrl+v nebo to opíšeme. Prostě tu žijeme trochu jiným směrem – naši hosté, jejich spokojenost, návštěvnost. Co uvařit, co uklidit, co zasít a tak podobně :-):-):-). Ale i přesto všechno také jdeme s dobou a tak jsme uznali, že budou zase nové webové stránky.

S panem inženýrem Vatahou, který nám mezitím vždy ladil statistiky a dozoroval práci se stávajícím webem byla spolupráce předem daná a měl naší plnou důvěru. Dostal od nás jen pár tipů (tedy byl to celkem dlouhý seznam mých romantických nápadů s různými ornamentíky a ozdůbkami, s kterým byl celkem rychle hotový) a pustil se do práce.

Výsledek je nyní k dispozici na hlavních stránkách penzionu  www.cernykohoutek.cz.

Vzhled od podzimu 2013

 

 

 

 

 

 

Mezitím jsme rozšířili naší internetovou prezentaci také o satelitní web, který používáme jen při konkrétních reklamních nabídkách.

Satelitní web

 

 

 

 

 

 

Samozřejmě o blog, který nyní čtete a na který, moc se omlouvám, nemám moc času.

blog penzionu

 

 

 

 

 

 

A také o mobilní verzi internetových stránek pro všechny telefony, tablety a jiná chytrá zařízení. Tady je to bez obrázku, ale pokud si v nějakém chytrém mobilním zařízení zadáte do vyhledávače www.cernykohoutek.cz automaticky se připojíte na mobilní verzi.

A samozřejmě facebook

 

 

 

 

 

 

Tak si pročítám napsané řádky a nezdá se mi, že bychom byli tak úplně nemoderní. Na můj zpomalený internetový, reklamní a dopředu se nederoucí mozek je to pěkně moderní 🙂 Tak nevím co je těm dětem pořád k smíchu:-)