Dovolená nejen pro seniory

Aktivní život v přírodě

 

Pokud vás unavuje ruch města a toužíte po klidu přírody, je pro vás Šumava tím pravým místem odpočinku. Čekají na vás toulky překrásnou přírodou, rybaření a houbaření, přičemž si můžete vychutnat bydlení ve starých, dobrých chatkách a chalupách. Na Šumavě je ale také mnoho ubytovacích kapacit nabízejících pohodlí a luxus. Zkrátka každý si vybere podle své chuti.

Národní park Šumava nabízí pro seniory a osoby se sníženou mobilitou mnoho zajímavých programů a tipů na strávení krásných chvilek.

Tedy ! Procházejte se a užívejte Šumavu v každém věku….

                    Dostupná Šumava 2015

Program pro seniory a osoby s nižší mobilitou

V roce 2015 bude Dostupná Šumava jezdit z velké části po nové trase, která zájemce zavede do jižnějších částí národního parku.

 

dostupna-s-201519. května začíná jarní, a 29. října končí podzimní série letošních zájezdů Dostupné Šumavy do podmanivých míst přírody a krajiny převážně ve střední části Národního parku Šumava.

Zájezdy jsou vypravovány vždy v úterý a ve čtvrtek ze Sušice od vlakového nádraží, a ve středu z Vimperka od autobusového nádraží.
Přepravu autobusem zajišťuje sušická provozovna společnosti ČSAD autobusy Plzeň, a.s., která už přijímá rezervace míst pro jednotlivce i organizované skupiny.
Zájezd doprovází průvodce.

Nové cíle trasy jsou Bučina, Knížecí Pláně a Nový Svět u Borových Lad. Návštěva Poledníku je plánovaná téměř ve všech podzimních termínech (Každý druhý čtvrtek zájezd místo na Poledník jezdí na Bučinu a Knížecí pláně.). Návštěva Březníku je možná ve všech termínech.

Správa NP Šumava

ČSAD autobusy Plzeň, a.s., provozovna Sušice

Informační leták v pdf formátu ke stažení zde