Konečně jaro

Dnes je sobota a je opravdu první teplý den letošního roku. Z penzionu slunce vytáhlo úplně všechny. Každý chce zjistit jaké to je, když se do Vás opřou naplno sluneční paprsky. Užívám si také. Užívám si, že už nemusím být zachumlaná do bundy a do čepice….jak krásně to slunce hřeje.

Když se utiší nadšení z paprsků a zklidní se mysl jsou zdálky slyšet jarní zvuky. Bzučení much a včeliček, štěbetání prvních ptáčků. Je vidět káně, které se prohání nad údolím. I ze vsi jsou slyšet známé zvuky. Soused od naproti uklízí zimní nános štěrku a sousedovi od vedle asi došlo dříví a k doplnění zapnul cirkulárku.  Místní hasiči vytáhli svou milovanou “Máňu” a smejčí a uklízí vozítko vždy připravené k zásahu. Každý dělá co ho baví a z čeho má radost.

Můj muž šel na procházku s Fíkem,  to je náš úžasný borderkoliák.  Chtějí objevit dole v údolí jedno místo, o kterém jsme se dočetli v knížce o staré Šumavě. Jestli ho najde budeme tam posílat naše hosty, aby si užili dobrodružství. Rádi nacházíme staré věci a zapomenutá místa.

I Vy si užijte letošní první teplý den:-)